Ђаци у униформама

Ученици Основне школе "Петар Тасић" из Лешнице код Лознице, први су на територији тог града који од данас на часове долазе у униформама. Ова одлука донета је на препоруку Министарства просвете, а усвојена је већином гласова родитеља.

За дечаке плави, а за девојчице љубичасти прслук убудће ће бити обавезан одевни предмет приликом одласка у школу.

- Нисам се баш нешто да признам обрадовала, мислила сам да неће бити лепо, али када су стигле некако обрадовала сам се.

- Моји мама и тата су били много задовољни зато што ћемо и ми носити унирформе као што су и они носили кад су ишли у школу.

- Мени су лепе, и боја ми се свиђа, кажу ученици.

За одлуку о увођењу школске униформе, родитељи и ђаци гласали су на рефереднуму. 70 одсто било је за.

"Дали смо сагласност због тога да уклонимо највише ту социјално економску разлику између деце, да уклонимо то како би се сва деца у овој школи осећала лепо, каже Слободан Бегановић, представник Савета родитеља.

За реализацију ове идеје, школи је требало мање од годину дана. Заједно са родитељима бирали су се изглед и цена униформе.

"Дошли смо сви до закључка заједнички да је ипак најбоље и најјефтиније да то буде прслук и ми смо сматрали да пре свега уопште није важан модел униформе, да ли ће то бити дукс, да ли ће то бити нека мајица, битно је да само деца буду јединствено обучена" наглашава Драган Ђокић, директор ОШ "Петар Тасић".

Прслуци у овој школи убудуће ће бити обавезни за све, а у наредном периоду у њима ће на часове долазити и наставници.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи