Фестивал науке у Крагујевцу

На Фестивалу науке у Првој крагујевачкој гимназији експерименте су, поред крагујевачких гимназијалаца изводили професори и ђаци других школа и факултета из Србије, Бугарске и Црне Горе. Покровитељ фестивал је Центар за промоцију науке из Београда.

Прва крагујевачка гимназија била је истраживачки центар. Ђаци свих разреда изводили су експерименте, огледе из физике, хемије, роботике.

Шта све знају млади истраживачи Прве крагујевачке гимназије дошли су да виде њихови вршњаци – средњошколци из Крагуејвца и околине.

Добро су се забавили и понешто научили и прваци из Основне школе "21. октобар".

Ово је шести фестивал науке који организују ђјаци и професори Прве крагујевачке гимназије, први после пожара.

"Упркос свим лошим дешавањима потрудили смо се да свака учионица која није запаљена буде пуна и препуна младих људи, заинтересованих да погледају како то изгледа наука из једног другачијег угла", каже Ана Марковић.

На фестивал науке у Првој крагујевачкој гимназији који се одржава под слоганом "Дајте се на знање", представили су се и средњошколци из Бугарске и Црне Горе, а новости у високом образовању представили су крагујевачки факултети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи