"Свет роњења" у Панчеву

На градском базену у Панчеву одржана је 3.изложба подводне фотографије "Зарони и гледај" коју је организовао ронилачки клуб "Свет роњења". Око стотину посетилаца у природном окружењу уз помоћ инструктора уживало је у несвакидашњем догађају.

Ово је једина изложба на коју посетиоци долазе у опреми за купање и где уместо водича и кустоса имају инструкторе роњења који брину о њиховој безбедности. Утиске ће дуго памтити, јер многи од њих су први пут заронили, а још су видели и веома необичне фотографије које су настале у Црвеном мору.

"Невероватно је гледати све те фотографије под водом са свом том опремом, а и инструктори су јако добри према нама, тако је све на крају било супер", каже Тамара Живлак.
Бранко Бобановић додаје да је то свет под водом, потпуно нестваран: "Тек кад зароните схватите колико је све то лепо-једна сасвим друга димензија".

Изложбу је посетило око стотину људи и могли су да дођу и они који до сад нису имали никаква искуства са роњењем, а воле подводни свет.

Инструктор роњења Јанез Крањц каже: "Идеја да се на овакав један начин разгледања фотографија људи први пут сусретну и са ронилачким спортом, као видом рекреације и као можда и будућим послом".

Ивана Орловић Крањц која је са Јанезом и аутор ове изложбе каже да највише воли да рони са ајкулама и крокодилима, јер је то за њу привилегија. Не плаши се иако је имала и један веома близак сусрет са ајкулом која је ујела за ногу: "Ајкуле и даље обожавам, јурим их свуда по свету и сад ми је жеља да снимим орке." Њих годинама чекам, јер треба да се намести тренутак и то је веома адреналински зарон, али бити са њима у природном окружењу док се хране је нешто што не могу да дочекам."

Јанез и Ивана следеће недеље одлазе у Мађарску где ће ронити у једном напуштеном руднику, а у априлу су гости Јордана, где ће фотографисати потопљени авион и тенк из Другог светског рата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво