Омладинци Мачве најбољи у квалификацијама за турнир "Играјмо за 16"

Квалификационо такмичење за 19. Меморијални турнир у малом фудбалу "Играјмо за 16" по други пут одржано је у Шапцу. Радио-телевизија Србије турнир организује у знак сећања на погинуле раднике РТС-а и жртве бомбардовања Србије 1999. године.

У правој спортској атмосфери у сали шабачке Економске школе, на тарниру "Играјмо за 16" победу су извојевали Омладинци Мачве, савладавши  екипу  РТС-а резултатом 2:0 и тако обезбедили пласман у финално такмичење.

"Омладинци Мачве увек ће се одазвати оваквим турнирима", истиче Дејан Сарић, тренер омладинаца ФК Мачва. "Својим понашањем и спортском игром и на овом турниру показали смо да смо заслужено освојили прво место." 

Шабачком финалу претходиле су  две утакмице у којима су  извођењем пенала Омладинци Мачве савладали фудбалере Чивије са 4:2, док је екипа РТС-а била боља од рекреативаца Омладинца које је победила  резултатом 3:1.

"Саставни део спорта су и победе и порази", каже Воја Сакић, учесник турнира, "битно је да смо расположени иако смо изгубили, било је лепо дружење."

Посебно освежење турнира била је ревијална утакмица најмлађих фудбалера Мачве  уз одличну подршку са трибина.

Вукашин Ђаковац, фудбалер најмлађе екипе "Мачве", задовољан је учешћем и утисцима са турнира.

"Овај турнир заиста значи нашем граду", наглашава Никола Јеликић, координатор Омладинске школе ФК Мачва. "Ми се мање-више знамо, све екипе, и мислим да су наша деца већ навикла на такмичарски притисак." 

Представници Града Шапца, Спортског савеза и РТС-а победничкој екипи уручили су медаље и пехар, са жељом да крајем месеца тријумфују и у Београду.

"Поред спортског дела који је увек интересантан за гледање, нама је као граду велика част што смо имали прилику да угостимо и обележимо нешто што нам је свима остало дубоко урезано у сећању", нагласио је Драган Николић, члан Градског већа Шапца за ресор спорта.

На турниру у Шапцу посебна плакета додељена је новинару Сретену Пајићу, за дугогодишњи допринос развоју спорта овог краја.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи