Ђак пиротске гимназије државни првак из математике

На 60. државном такмичењу из математике, пиротску Гимназију представљало је петоро ученика. Марко Стојановић, ученик првог разреда, постао је државни првак у својој категорији, а велики успех постигли су и остали такмичари те школе.

Марка Стојановића, државног првака из математике који је освојио максималних 100 поена, другови су дочекали громким аплаузом -како и доликује.

Марко је ученик природно-математичког смера -то је добра основа, али је за врхунске резултате-каже потребно много више.

,,Рецепт је само рад,истрајан и напоран рад - и то не недељу дана пре такмичења, већ током целе године. И то је првенствено оно што утиче на успех на такмичењу," каже Марко Стојановић, државни првак у математици.

Ништа мање успешни нису били ни његови старији другови Владан и Алекса -који су освојили друго и треће место.

,,И ове године се пао један изузетно занимљив задатак - задатак такве врсте се никада пре није пао ,али ето тако, ја сам решио и освојио другу награду," објашњава Владан Васић, а Алекса Стефановић наводи:

,,Ова награда је за мене једна од најзначајнијих, јер сам обезбедио директан пролаз на факултет који желим-а то су техничке науке".

 Иако је рад са талентованом и амбициозном децом захтевнији,професори истичу да је то уједно и изазов и привилегија.

,Заправо, они су се спремали дуго, то је припрема која траје током целе школске године. А ово је само ситуација где и други могу да виде какви су они ученици и какве резултате могу да постигну," каже Нада Поповић, професорка математике.

Братислав Крстић, директор Гимназије Пирот, истиче:

"Треба нагласити и то, да су јако свестрана та деца, говоре више страних језика,свирају више инструмената и успешни су - ево видимо,на свим пољима."

Ову успешну екипу наредних дана поново очекује озбиљан изазов -Републичко такмичење из физике.

Један од њих-Алекса Стефановић, покушаће да одбрани титулу прошлогодишњег државног првака из овог предмета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи