Неисправна вода за пиће у Пиротском округу

Због наглог топљења снега и обилних падавина, замућена су поједина изворишта, па је забрањена употреба воде за пиће у Белој Паланци, делу Пирота и неколико села у околини Бабушнице. Грађани негодују, јер сматрају да се овај проблем не решава на адекватан начин.

Грађани Беле Паланке већ десетак дана не користе воду за пиће из градског водовода због замућења изворишта Врело. Паланчанима је на располагању једна цистерна коју је обезбедила Војска Србије.

 

"Три дана како дотерују цистерну, а пре недељу или две је најављено да се вода не пије", кажу мештани и додају да се водом за пиће и куванје снабдевају у продавницама.

„Уз добар распоред једна цистерна је довољна, јер стигне у све улице и све крајеве Беле Паланке", тврди Милош Вељковић, директор ЈКП "Комнис" Бела Паланка.

И у Тијабари делу Пирота, као и у селима Барје, Чифлик и Бело Поље, вода се не препоручује за пиће. Мештани су незадовољни и наглашавају да би требало градити нову фабрику воде.

"Није то велика замућеност, али из превентивних разлога изрекли смо, односно, дали препоруку да се вода не користи за пиће до даљег", каже др Татјана Видановић, ЗЗЈЗ Пирот.

Набујала река Лужница оштетила је магистрални водовод , па су без воде већ неколико дана и становници пет села у општини Бабушница.број коментара 0 пошаљи коментар