У Ваљеву потребно више контејнера и радника чистоће

Ваљевском комуналном предузећу "Видрак", које брине о чистоћи града, недостају радници.У којој мери то утиче на редовно чишћење града и одржавање јавних површина, проверавала је наша екипа.

Препуни контејнери и разбацано смеће, најчешће су примедбе грађана, на рад ваљевског комуналног предузећа, посебно у дане викенда.

Ксенија Бадем Ненадовић, директорка ЈКП "Видрак" Ваљево каже: "Дешава се да одређене локације празнимо и два пута дневно, а дешава се некад и увече, у вечерњим сатима поново контејнери буду пуни па остану за понедељак. Наравно у понедељак одрадимо прво та критична места, критичне тачке."

Грађани Ваљева мисле да је потребно више контејнера.

У овом предузећу истичу да није било озбиљнијих замерки и да за ефикаснији рад недостаје тридесетак обучених радника, чије запошљавање још није дозвољено.

"Нама су стално потребни људи - нк радници и возачи. Имамо велики проблем са тим што нк радници свакодневно напуштају због тежине посла," објашњава Ксенија Бадем Ненадовић, директорка ЈКП Видрак

У ваљевском комуналном предузећу још нису спремни за почетак примарне селекције отпада, која се најављује већ годинама.

Нови сепаратор за рециклажу за који је град издвојио око 15 милиона динара још није у функцији.

Његово опремање, за сада, није у приоритетима локалног буџета. Мирослав Мојсиловић, помоћник директора ЈКП "Видрак" објашњава:

„Милион динара је опредељено, тако да нема довољно средстава да би се нешто ту комплетирало, мора доста више, можда негде око шест седам милиона потребно да би се комплетирала линија, а ово што није оперативно то испручилац опреме треба да поправи."

"Видрак" ће у овој години инвестирати 11 милиона динара у опрему. Није планирана куповина нових контејнера.

Од ребаланса градског буџета очекују повољнију прерасподелу средстава за потребе чишћења града и селекцију отпада.

 

број коментара 0 пошаљи коментар