Успешна предузетница из Панчева

Љубинка Крловић из Панчева већ 25 година успешно води текстилну фирму, која производи одела и униформе за раднике. Тренутно има 40 запослених, све неопходне машине и цертификате, и 50 сталних купаца.

Љубинка Крловић је најпре отворила Агенцију за истраживање тржишта у Панчеву. Приметила је да нико не шије радну одећу у боји, па је почела тиме да се бави.

"Кренула сам сама, учила сам посао, како се шије, и мало по мало сада фирма има 40 радника, 22 у производњи", каже Љубинка Крловић.

Фирма годишње произведе око 50 хиљада артикала. Ради искључиво за познатог купца, преко дугорочних уговора, а радници су редовно плаћени и задовољни. У женском колективу, само један мушкарац ради у штампарији.

Газдарица је коректна, добра особа. Ту сам 12 година, да ми није добро не бих остајао", наглашава радник Предраг Гоја.

 "Лепо је радити за жену, зато што смо и ми жене, мајке, супруге, тако да има разумевања за нас", наглашава радница Оливера Мићовић.

Љубинка поред овог директорског посла има времена и за сликање, кување, рад у башти.

"Имам времена и за себе, породицу, пријатеље. Све се може ако је добра организација. Не треба од тога правити фаму", потврђује Љубинка Крловић

 Љубинкина породица, муж и два сина, не учествују у вођењу фирме. Све постиже сама, и није чудо што њену канцеларију краси и плакета "Нај жена у бизнису".







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво