Нишки "Константин" освојио Велику Британију

Једна од наших најпознатијих вокалних група Константин из Ниша, одржала је 5 концерта у Великој Британији.Тамо су били гости Српске православне цркве,која је организовала наступе.

Вокална група Константин из Ниша певала је у Лондону, Лестеру, Корбију и два пута у Бирмингему. Кажу да су их домаћини сјајно примили, а публика их је овацијама испраћала са концерата.

Марко Милановић, баритон каже: „Оно што је посебно изненадило групу је што су концерти подједнако били посећени и од стране српског живља у Енглеској, али и од енглеза. Тако да смо имали један додатни подстрек да се представимо у најбољем светлу."

*Сама идеја да идемо у Енглеску је била изазов. Са друге стране то је дошло као награда за наш досадашњи рад,"додаје Димитрије Панчић, баритон.

Група Константин постоји 10 година, а препознатљива је по томе што спаја неколико жанрова - од духовне, преко етно до поп-рок музике и евергрина:

Бојан Станковић, тенор наводи:

„Ми смо учествовали на фестивалима духовне музике, на фестивалима клапа, били смо скоро гости групе Кербер, што је већ један хард рок жанр, а ту је и етно музика.*

Међу 11 певача у овој групи, чак четворица пишу аранжмане. То је оно што овај вокални састав разликује од других:

"Ми знамо шта можемо да отпевамо и знамо које су наше могућности. Сами пишемо све те аранжмане и заисто смо постали препознатљиви, јер тако исказујемо своје емоције, певамо са душом што би се рекло," каже Далибор Марковић, тенор.

За 8. март припремили су посебнан концерт у Дому Војске. уз пратњу бенда и са гостима. А оно што раде ускоро ће се наћи на диску који ће на пролеће објавити ПГП РТС.

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар