Редовна одбрана од поплава на Морави, Тимоку и Нишави

Због већег пораста водостаја Велике Мораве у прекиду је регионални пут Параћин-Рашевица. Пут се налази у небрањеном делу корита и готово сваке године буде поплављен приликом већег водостаја.

Код Багрдана, Велика Морава достигла је коту редовне одбране од поплава. Могућа су локална изливања реке у небрањеном делу корита.

Вода из градског водовода у Тијабари, делу Пирота на десној обали Нишаве не може се користити за пиће. Због обилних падавина и топљења снега, замућено је извориште Крупац, па се грађани водом за пиће снабдевају из цистерни или са јавних чесама. Због повећане мутноће забрањена је употреба воде за пиће и у Белој Паланци и селима Барје, Чифлик и Бело Поље.


У долини Ибра код Краљева на снази је редовна одбрана од поплава. Водостај је свој максимум достигао јутрос око 6 часова и износио је 263 центиметра.
Врх поплавног таласа је прошао кроз Краљево јер се на местима где се Ибар излио, као што су градска плажа и кеј, вода полако повлачи у корито.

У Кладову је укинута ванредна ситуација уведен због обилних снежних падавина протеклих дана.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво