Више радних места за групе које се тешко запошљавају

Најмање 25.000 људи може да се запосли преко десет већ расписаних јавних позива, и већина траје до 30. новембра, а већина радних места биће за припаднике рањивих група.

У Националној служби за запошљавање кажу да се то највише односи на "рањиве" групе које се тешко запошљавају, попут особа са инвалидитетом, Рома, младих до 30 година без квалификација или старијих од 50 година који су проглашени технолошким вишком.

Према евиденцији НСЗ, те групе чине 70 одсто незапослених. Послодавци, и то овога пута из приватног сектора, највише су заинтересовани за добијање субвенција за нова радна места, а оне могу бити од 150 до 300 хиљада динара, у зависности од развијености општине и категорије којој припада незапослени.

У Националној служби кажу да је незапосленост мања на нивоу Србије за десетак процената, и да сада на евиденцији има 625.000 незапослених, док је у Нишу без посла 27.980 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво