Књига солидарности у Равнима

Већ 46 година, Радио Београд, у оквиру хумане, културне и просветитељске мисије програмске акције „Књига солидарности", стиже свуда где се говори, чита и пише на српском језику. У другој, овогодишњој акцији, с даром од 1.000 књига, стигли су до ученика и запослених у ОШ „Ђра Јакшић", у ужичком селу Равни.

 

ПрипремилИ: Надежда Гавриловић и Душко Перић

 

Пакете препуне књига у школу су унели с лакоћом, а онда су, с нестрпљењем и знатижељом, пошли у потрагу за њима драгим или новим насловима.

 

 

Има баш добрих књига и драго ми је што смо сада добили још књига јер мислим да је то потребно нашој школи, да деца више читају књиге."

 

¤WА2 3460 Марица Томић, ученица 5. разреда

„Волим јако пуно да читам и романе највише волим да читам. То ми је некако најзанимљивије. Јел има овде нешто занимљиво за тебе? Па „Робинсон Крусо."

 

¤WА3 3476 Милош Старчевић, 6. разред

„Ово је енциклопедија филмских редитеља. Пошто ми овде у школи снимамо филмове са нашим наставником историје, ово је много лепа књига да се прочита."

 

За библиотеку коју користи 150/торо ученика и наставника школе са два издвојена одељења, ово је вредан дар с којим ће обновити и допунити фонд од око 5000 постојећих књига.

 

¤WА4 3612 Надежда Босиљчић, директорка ОШ „Дјура Јакшић" Равни

„Ових 1000 књига, много ће значити за децу, колеге, јер има разних наслова који ће косристити свако у школи."

 

¤WА5 3612 Михаило Шћепановић,уредник ПА „Књига солидарности"

То је углавном школска лектира, белетристика и наравно стручне књиге, што би се рекло од 7 до 77 година. Још једном бих изразио велику захвалност нашим драгим дародавцима, издавачким кућама, библиотекама које поклањају књиге."

 

За 4,5 деценије постојања, у оквиру традиционалне акције „Књига солидарности", сакупљено је и подељено око 3 милиона књига и основано или обновљено више од 1300 градских и сеоских библиотека.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво