Колекционар значака из Шапца

Светозар Ивановић,пензионер из Шапца,сакупља значке скоро 40 година. У својој колекцији има више од 15.000 различиих значака и нема дупликата.

Од 3.500 примерака на једном зиду, Светозар Ивановић, сваком зна ред и место. На хамер папиру нацртао је коцкице, залепио га на стиропор, направио рам од липовог дрвета и све значке поређао по серијама и бојама.

"Војне школе и академије су у 4. реду и има их 14 комада, ФК ,,Мачва,, је у 14. реду," објашњава колекционар Светозар Ивановић и наводи како је добио омиљени примерак.

"Најдража ми је значка коју сам добио од Клуза, писао сам комерцијалном директору, пошто он није имао, обратио се колекционару Клуза који ми је поклонио његову јубиларну за 30 година рада, у том допису сам добио и чланак њихових локалних новина, где је писало да се њихов колекционар, одрекао своје јубиларне значке, да бих ја употпунио своју колекцију."

У једном од рамова централно место има значка коју је Светозар Ивановић добио као примеран воник. После ње, почео је да их купује и добија са свих страна света.

Најбројнији су примерци из некадашње Хемијске индустрије ,,Зорка,,. Има их више од 80.

,,Значке ме подсећају на младост и на фирме које више не постоје, и када сам најуморнији могу да проведем по више сати, сређујући значке јер ме то релаксира и опушта," каже Светозар Ивановић.

Светозар данас значке углавном проналази на вашарима и бувљацима или наручује преко интернета. Сваку очисти и исполира пре него што је стави у рам који је због дрвета и метала тежак око 70 килограма.

У колекцији од 15.000 примерака нема дупликата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи