"Гимназион" поново најбољи школски лист у Србији

Лист ученика чачанске Гимназије проглашен је за најбољи у Србији у протеклој школској години. На конкурсу, који сваке године распусују Министарство просвете, Друштво за српски језик и књижевност и Задужбина Милоша Црњанског, овај лист је за последњих седам година три пута проглашен најбољим.

Седамдесетак страна часописа припремано је неколико месеци. Ту су текстови о историји Олимпијских игара, уметности, догађајима, ауторски прилози. Неки чланци писани су и на страним језицима.

Међу четрдестак школских листова у Србији жири није имао дилему да најбољим прогласи издање чачанских гимназијалаца.

"Гимназион" излази једном годишње од 2005. године, тираж је 1.200 примерака, финансира се новцем од родитељског динара и дели се бесплатно. Последњи број је први који је комплетно штампан у боји.

Нови "Гимназион"  већ је у припреми а штампаће се за петнаестак дана. Биће речи и о награди и нових прича. Оно што је старо и што краси свако издање су стихови "Видим врата једне школе са утиснутим пољупцима". Чувени песник Александар Ристовић управо их је посветио својој бившој школи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи