Мештани Јасенова сами основали амбуланту

Мештани Јасенова код Деспотовца, уз помоћ локалне заједнице, сами су оспособили здравствени пункт где ће им лекари два пута недељно пружати здравствене услуге. Амбуланта ће бити доступна и комшијама из суседних села.

Неопходне апарате мештани Јасенова купили су сами, уз помоћ своје деце,која су на раду у иностранству. Поред екг-а, ту је и нов ултра звук,дар њиховог удружења из Швајцарске.

"Не морамо да идемо у Велики Поповић, не морамо у Деспотовац, Старих особа има доста код нас и тако ће да буде то, велики проблем смо решили", каже Живота Ивановић из Јасенова.

"Заједничким снагама смо све то набавили и ето дошло је до тог дана, коначно да и то отварамо и да наш народ има свог лекара у свом селу", поручује Мирослав Траиловић, председник Месне заједнице Јасеново.

Дом здравља у Деспотовцу обезбедиће возило и све остало што је потребно за бригу о здрављу најстаријих мештана.

"Можете да замислите шта значи за тај стари народ када има лекар и сестра дођу такорећи на праг. Само да вам кажем да и ова екипа која буде била у Јасенову, неће само да ради овде када то буде било потребно, лекарска екипа ће отићи на лице места", објашњава Дејан Милошевић, директор Дома здравља.

Сви предвиђени превентивни прегледи биће бесплатни без обзира да ли су мештани здравствено осигурани. У селу Јасенову тренутно живи око три стотине мештана, неколико стотина осталих налази се на привременом раду у иностранству, али добровољним прилозима подигли су стандард живота у свом завичају. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи