Шабац - један од десет европских градова будућности

"Фајненшел тајмс" објавио је публикацију у којој је Шабац сврстао међу првих десет европских градова будућности са најбољом стратегијом за привлачење страних директних инвестиција, у категорији градова који имадју до 100.000 становника.

Шабац има највећу индустријску зону у Србији која је инфраструктурно опремљена а само у последње три године, 38 домаћих и страних компанија одлучило је да купи земљиште у њој.

Да ли ће признање, у категорији градова који имају до 100.000 становника, отворити врата и за нова улагања питали смо градоначелника Шапца. 

"Није случајно што је јапанска компанија Јазаки дошла баш у Шабац. Поред њих овде послују и велике италијанске и аустријске фирме као што су Монди и Пасубио.  У овом тренутку разговарамо са још  неколико страних инвеститора,  имамо добре програме за обуке незапослених", истиче градоначелник Небојша Зеленовић. "Град се добро развија, ми то видимо по свим економским параметрима, у овом тренутку не можете у граду да нађете стан да изнајмите, сви су станови заузети, долазе људи и из  мањих средина, из околине Шапца."

До сада је у индустријској зони продато 56 парцела, а купац може да бира позицију и површину до 150 хектара.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се