Куп Радивоја Кораћа - више од кошарке

Куп Радивоја Кораћа у Нишу је завршен. И док многи говоре о финалу и победнику, млади нишки спортисти памтиће га по првом сусрету са нашим најбољим кошаркашима. Промоција дечјег спорта и хуманитарне акције били су у фокусу овогодишњег Купа.

Кошаркаши нишког ОКК Јуниор имају по 8 или 9 година и, захваљујући Кошаркашком савезу, могли су да гледају утакмице Купа Радивоја Кораћа. У четвртфиналима излазили су заједно са играчима на терен. Зато је за њих овај Куп посебан.

Лука Крнета каже да до сада није гледао утакмицу уживо: "Изгледало ми је чудно зато што сам први пут дошао на велики кошаркашки терен."

Матеја Трајковић и Ђорђе Стаменковић, који су такође гледали утакмицу, кажу да кошарку тренирају зато што воле тај спорт и дружење.

"Пред почетак утакмице, на загревању, дао сам им до знања како су прави кошаркаши озбиљни, како ту нема разговора, само се чује лопта и шкрипање патика и да нешто од тога запамте", каже њихов тренер Драган Канта.

Поред терена су била и деца са сметњама у развоју из Центра "Мара". Код њих су, као и у Центар за породични смештај и усвојење, током турнира долазили наши кошаркашки асови са поклонима и речима подршке.

"Ја сам заиста пресрећна што сам овде", рекла је Наташа Ковачевић, амбасадор ФИБА, "и лично мени значи да долазим и посећујем овакве људе, јер мислим да они показују да прави хероји заиста постоје."

"Они су одушевљени, дружељубиви су и воле да посећују културне и спортске манифестације", истиче Милош Оташевић, менаџер у Центру "Мара". "За њих ово много значи."

За разлику од ранијих година, турнир у Нишу је сада протекао без иједног инцидента. Због промоције дечјег спорта и хуманитарних акција, национални Куп постао је више од кошарке. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи