Зимска бајка на Јастрепцу

У потрази за идиличним зимским амбијентом многи Крушевљани празнични предах и продужени викенд искористили су за одлазак у планинске центре. С друге стране, задивљујуће леп призор дочекао је све оне који су одлучили да се одморе на оближњем Јастрепцу.

Бајковита зимска слика на само двадесетак километара од града. Сребрнкасти одсјај језера, шума у бело окићена и тишина коју ремете само кораци на снегу.

"Крушевљани су заборавили своју планину и требало би да јој се врате. Овде је стварно прелепо", каже Љубомир Ђорђевић из Крушевца.

"За велику срамоту ми смо први пут ове зиме дошли овде али нас је апсолутно очарало. Ако ништа друго за велику промену овај снег зато што га ове зиме није било код нас"; каже Мирјана Гашић из Крушевца.

Након успешне летње сезоне и паузе коју је донела зима, планина је оживела током празника. Међу гостима који су испунили свих осамдесетак лежајева у два Траyалова објекта, било је много младих.

"Свиђа ми се. Сад ћемо да идемо у обилазак. Видела сам на сликама да је лепо а сада сам дошла само да се уверим у то. Свиђа ми се хотел, врло су љубазни и услуга је добра", кажу посетиоци.

"Гости су нам из целе Србије. Можемо да се похвалимо и из Европе. Највише нам стижу гости из Суботице, Новог сада, Ниша. Највише су нам долазиле породице што је врло битно за нас", каже Владица Милутиновић, управник Хотела.

Мањак забавних садржаја планина надомешћује задивљујућом лепотом природе. Својеврсну туристичку атракцију представљају и ове горостасне јужноамеричке секвоје у дворишту Шумског газдинства "Расина".

За разлику од њих које су доступне свим посетиоцима, као и оближњи расадник, ловиште "Велики Јастребац" са узгајалиштем крупне дивљачи скривено је од очију јавности.

"У овом узгајалишту које је површине око 400 хекатара газдујемо са пуним капацитетима. Тачније то је у оптималном фонду 100 јединки дивље свиње, и 50 јединки јеленске дивљачи. Од 2016. године када смо и постигли те фондове кренули смо са насељавањем европског јелена на простор Великог Јастрепца у слободну природу", објашњава Томислав Радосављевић, руководилац службе за ловство ШГ „Расина".

Животиње у узгајалишту имају свакодневну прихрану, а да би лакше презимиле двадесетак тона хране подели се и онима на слободи, због којих ловци из целог света радо походе Велики Јастребац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи