Лесковац: Бесплатна ужина за децу са сметњама у развоју

Социјално предузеће "Ружа" покренуло је акцију бесплатне ужине за децу са сметњама у развоју - ученике Школе за основно и средње образовање "11. октобар" у Лесковцу. Прве донације су стигле као позив свима да помогну како би дјаци ове школе добили кухињу.

Мирис јесени још увек се шири из кухиње Социјалног предузећа „Ружа". Добро је док има поруџбина каже десетак жена којима је овај посао донео олакшање и вратио веру.

"Самохрана мајка троје деце.колико вам значи сад овај посао? Па пуно. Је л се лакше живи", каже Биљана Станковић, радница Социјалнг предузећа „Ружа" Лебане.

Свака од њих зна шта је немање и недаћа. После две године рада закорачили су добрим путем. Уз Националну службу за запошљавање и јавне радове сада и сами могу да помогну.

"Имали смо већи обим производње, имали смо бољу продају, још увек то није фирма која стоји на својим здравим ногама још увек је и нама потребна помоћ са стране с обзиром да увек нам треба тај закон о социјалним предузећима", ојашњава Слободанка Павловић из Социјалног предузећа „Ружа".

600 тегли слане и слатке зимнице из Лебана стигло је у Лесковац у Школу за основно и средње образовање „11. октобар". Са ајваром, џемовима, соковима у сваку кутији спаковали су много љубави и наде да ће ова деца ускоро имати бесплатну ужину.

"Надам се да ће то овој деци пуно значити, али много би нам више значило нама као социјалном предузећу да се сви други укључе", каже Предраг Стошић, директор Социјалног предузећа „Ружа" Лебане.

152 деце овде стижу из читавог Јабланичког округа. Милана Богдановића свакога дана из тридесетак километара удаљеног Гргуровца доводи отац. Кухиња је потребна слажу се родитељи и руководство школе.

"Ту смо до пола један, понесемо сендвич. Што би ми носили сендвич кад имали већ, много би нам значило", објашњава Мирослав Богдановић.

"Ову иницијативу Социјалног предузећа Раданска Ружа је нешто што нас је подстакло на размишљање. Тако да ћемо сигурно ићи у том правцу да ученицима обезбедимо ужину", каже Владимир Арандјеловић, директор Школе „11. октобар" Лесковац.

Простора за школску кухињу имају, верују да неће изостати ни помоћ друштвено одговорних предузећа.Корак даље о којем се увелико размишља је дневни боравак.Још једно олакшање за родитеље деце са сметњама у развоју која похадјају ову школу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво