Баваниште: Ни мањег села, ни више кривина на путевима

Житељи села Баваниште у општини Ковин деценијама живе уз веома опасан и прометан регионални пут који пролази непосредно поред њихових кућа. Пре 10 година када је почела изградња обилазнице, помислили су да ће се брзо решити њихов проблем, али нови пут још увек није завршен.

Ни мањег села, ни више кривина под правим углом. На само четири километра налази се пет оваквих непрегледних кривина које постају још опасније када вам у сусрет иду камиони, шлепери и цистерне.

А то је овде веома чест случај, јер камионџије да би избегле плаћање путарине још код Пожаревца или Смедерева, напуштају ауто-пут и кроз Баваниште настављају своју руту ка Панчеву. Дневно овим путем прође око седам хиљада возила од којих је свако четврто камион.

"Једва чекамо да се све заврши због свих нас који овде живимо, а посебно због деце. Сви смо угрожени, јер се кроз село превозе и опасне материје. Значиће нам нова обилазница много, јер ће се растеретити саобраћај и безбедност нам је најважнија. Имали смо овде много саобраћајних несрећа и оних са најтежим исходом и зато је важно што пре да се измести саобраћај из села", кажу мештани.

Обилазница око Баваништа дуга је пет километара и до сад је у њу уложено три и по милиона евра.

"Разлози зашто се оволико одуговлачило са овим послом, пре свега познати су људима из Путева Србије, јер у питању су значајна средства која је требало уложити за ово капитално улагање. Тренутно се ради на постављању јавне расвете и њеном повезивању са трафо станицом и после тих радова поднећемо захтев Секретаријату за урбанизам за издавање употребне дозволе", каже Радован Вукосављевић, начелник за привреду Скупштине Општине Ковин.

Локална самоуправа у Ковину очекује да ће најкасније за месец дана ова обилазница постати проходна, што ће допринети много безбеднијем саобраћају у овом делу јужног Баната.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи