Ко оставља гомиле животињских костију поред пута

Екипа нишког дописништва снимила је гомилу животињских костију иза тунела у Сићевачкој клисури и, другу, мању на путу код Јелашнице. Инспекције су обавештене и сада се очекује њихова реакција.

Природне лепоте Сићевачке клисуре, нарочито зими, делују импозантно, али осим тога клисура је бар у овом случају слика људске бахатости. Гомила животињских костију се, уколико не застанете, не види с пута.

 

Оно што голим оком може да се види иза трећег тунела у Сићевачкој клисури јесу две гомиле костију различите боје. Шта то значи - питање је за инспекторе. 

То значи да је неко кости бацао у два наврата. У близини нема кућа, нико ништа није видео, па је тешко утврдити ко је починилац и за шта би могаода одговара.

Мирољуб Марјановић, ветеринарски инспектор Нишавског округа, претпоставља да је то дело појединца:

"Из дугогодишњегискуства  у ветеринарској инспекцији и на основу количине овог отпада који је тамо, претпостављам да се не ради о кланичној индустрији већ да вероватно потиче са неког приватног газдинства."

Будући да реч о комуналном отпаду, у овом случају надлежна је комунална служба.

"Како се овде ради о државном путу који је у надлежности републичког инспектора за путеве ми смо одмах контактирали републичког инспектора", каже Славиша Крстић из Комуналне инспекције Општине Нишка Бања. "Он ће наложити свакако највероватније предузећу за путеве које одржава тај део пута да се изврши уклањање тих костију." 

И друга локација је пуста, количина је мања, кости се такође не виде с пута који - док се нови не пусти у саобраћај - има статус државног пута.

Уколико је потребно, поново ћемо контактирати републичког инспектора а ако можемо онда ћемо ми то сами са надлежним комуналним предузећем", рекао је Крстић. 

Кости ће највероватније наредних дана бити склоњене, али гомиле смећа поред пута на одмориштима и даље ће нас подсећати на људску бахатост.


Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво