Власотинце некад и сад

Пред Власотинчанима и широм публиком, однедавно је још једна књига о богатој историји те варошице. Издавач је Библиотека у Власотинцу.

За њих је Власотинце неисцрпна, инспиративна и вечита тема. Овде су рођени, живе, раде бележе, записују, истражују, сакупљају документа, фотографије. Срба Такић директор власотиначке бибилиотеке и Драган Видосављевић овдашњи хроничар, заљубљени у варошицу на обали Власине листају најновију Србину књигу Власотинце некад и сад или како стоји у поднаслову албум фотографија и по нека прича.

Срба Такић - аутор књиге каже "Намерно смо ишли на неку форму да то изгледа као неки албум значи са неким грубљим корицама са натур папиром што даје једну посебну атмосферу и посебан утисак већ код самог прелиставања".

Са једне стране Власотинце некад, са друге Власотинце сад. Спона су људи како их је описао Мита Ракић - Радини су велики а устаоци и патриоти још већи.

Драган Видосављевић - хроничарг истиче "Власотинце је дало многе значајне личности. Влада Илић градоначелник Београда, Душан Онуфрија Поповић секретар Народне скупштине краљевине Југославије срески лекар Јован Јовановић који је оставио 400 хиљада у акцијама и сребру краљевској академији".

 "Ми кажемо -ако паре немамо бар си век терамо или с песак ће се трљамо опет смо си тија- значи посвећни су себи животу раду и свом Власотинцу" додаје аутор.

Ко не зна да гледа уназад нека се не осврће ни унапред каже Срба Такић у својој књизи коју оставља у аманет генерацијама које долазе да буду боље, али да знају ко су одакле потичу, да су у њиховој малој вароши корачали велики Власотинчани.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се