У Панчеву Центар за културу "Небојша Глоговац"

У знак сећања на недавно преминулог глумца, Градска управа Панчева донела је одлуку да Културни центар у том граду промени назив у Центар за културу "Небојша Глоговац" .

Небојша Глоговац је највећи део свог детињства провео у Панчеву. Ту је завршио основну и средњу школу, док је његов отац био свештеник у Успенској цркви. Зато га многи Панчевци памте и сматрају својим суграђанином.

"Треба да се назове Културни центар по Небојши Глоговцу, јер он је човек који је оставио нешто велико иза себе," кажу суграђани. "Дефинитивно он заслужује да му се град на неки начин одужи. Раније сам радио у клубу где је он долазио, тако да сам га знао лично. Био је супер момак".

Као знак поштовања према глумцу великог талента и свом суграђанину, Градска управа Панчева одлучила је да Културни центар назове по Небојши Глоговцу.

Немања Ротар, градски већник за културу каже "Почетак своје каријере је дочекао у овом граду. Са ових дасака је почео да аматерски глуми, а онда је и заиграо прве представе. Долазио је овде као професионалац редовно. Није било свечане Светосавске академије да он није говорио стихове".

У установи која сада носи име Центар за културу Небојша Глоговац Панчево биће ускоро постављена изложба фотографија и одржано уметничко вече посвећена овом великом глумцу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара