"Леони" представио пословне резултате за прошлу годину

Компанија Леони, која производи аутомобилске каблове, у Србији је од 2009. године инвестирала 75 милиона евра. После Прокупља и Дољевца, прошле године отворен је погон и у Нишу, а данас је та немачка компанија представила резултате рада у Србији за претходну годину.

У прошлој години Компанија "Леони" инвестирала је у своје фабрике у Србији 24 милона евра и остварила извоз од 145 милиона евра. У три погона запослено је скоро шест хиљада радника.

Радници су задовољни што је плата редовна, што имају добре услове за рад и могућност да напредују.

"Радим две године и већ сам дошао до позиције вође смене", каже један од њих.

У овим погонима на југу Србије производе се каблови за водеће светске аутомобилске компаније. Погон у Нишу, у коме је производња почела прошле године биће завршен до априла, када ће почети да ради пуним капацитетом.

"У нашем погону у Нишу тренутно је запослено више од хиљаду радника, а до краја 2019. биће их 2.200", наглашава Клеменс Сакс, директор Компаније "Леони". "Веома сам задовољан радом свих радника у Србији, а имамо добру сарадњу и са државом и локалним самоуправама.

За ову годину у плану је отварање још једне фабрике у Краљеву где ће посла бити за 4 до 5 хиљада радника. Овде истичу индиректни допринос развоју овог дела Србије смањењем стопе незапослености, улагањем у опремање вртића и школа, и ширењем мреже добављача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво