Милица коначно у топлом дому

После приче емитоване на РТС-у средином децембра прошле године, најбољој ученици Средње пољопривредне школе у Краљеву Милици Симић и њеној мајци стиже помоћ из многих места у Србији и иностранства. За кратко време, њихова кућа у Жичи код Краљева завршена је и комплетно опремљена.

Донедавно, у кући Милице Симић, матуранткиње Средње пољопривредне школе "Ђорђе Радић" у Краљеву и њене самохране мајке недостајало је много тога - вода, купатило, намештај. Захваљујући помоћи хуманих људи из земље и света, од средине прошлог месеца слика њихове куће почела је да се мења.

Вредни мајстори предвођени Драганом Вукадиновићем трудили су се да у што краћем року заврше планиране радове.

Мајстори Драган Вукадиновић и Зоран Петровић кућу су омалтерисали споља и изнутра, поставили керамичке плочице, водовод и електроинсталацију:

"Радили смо од јутра до иза поноћи да Милици и њеној мајци обезбедимо боље услове за живот. Презадовољне су и оне и ми, пуно нам је срце."

Упоредо са грађевинским радовима у кућу је уведена вода, која је годинама била највећи проблем. Купљен је намештај и електрични уређаји.

Милијана Симић је захвална свима који су им помогли, посебно Мићи Милићевићу из Чикага, цркви Светог Ђорђа у Сиднеју, Јавном предузећу "Водовод" Краљево, Драгану Вукадиновићу и његовим сарадницима на послу.

За непуна два месеца Милици и њеној мајци вратила се вера у доброту људи и осећање да нису саме, што им је вредно колико и пружена помоћ. Милица истиче да је све што им се догодило после новогодишњих празника нешто најлепше у њиховом животу и да ће се потрудити да се хуманим људима одужи одличним успесима у даљем школовању.

Милици су велику подршку пружили другови из одељења, сви ученици и професори Пољопривредне школе.

"Ово што се десило највећа је награда добрих људи Милици која је, упркос тешким условима за живот и свим недаћама које су је задесиле, успела да буде одличан ђак и да ће таква да буде и у даљем школовању", истиче професорка Ирена Ђенић Јанић. "То је жеља свих нас који је волимо и подржавамо."

Милица жели да заврши факултет и постане доктор ветерине. Подршка добрих људи, каже, важан је корак на том путу.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи