Радници "Ауто-транспорта" протестују због неисплаћених зарада

Стотинак бивших радника "Ауто-транспорта", предузећа у стечају које је недавно за 260 милиона динара купила турска "ТАИ група" окупило се поново данас пред зградом Скупштине града због неисплаћених зарада из 2014. године.

Радницима "Ауто-транспорта" за плате се у просеку дугује по 400.000 динара, а ни продаја предузећа неће убрзати посупак да коначно добију своја потраживања. 

Радници кажу да су незванично сазнали да за такозвану трећу исплатну групу у коју су сврстани неће остати ништа када нови власник буде платио куповину "Ауто-транспорта":

"Стечајни управник нам је рекао да је дуг повериоцима много већи од 260 милиона динара. Ми се сигурно нећемо одрећи својих потраживања за која имамо и судске пресуде."

Делегација радника састала се и са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем од којег су затражили да им буде "веза" у разговорима са представницима Владе Србије.

"Ово је последњи трзај очајника како бисмо добили оно што нам припада, оно што смо поштено зарадили", наглашавају радници и додају да ће од исхода разговора са Владом зависити њихови даљи кораци и да не искуључују могућност радикалних протеста.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар