Налог од извршитеља за непостојећи дуг

Због грешке у систему "Обједињене наплате" Нишлија Зоран Миладиновић добио је извршно судско решење да плати дуг. Иако је редовно плаћао, издат је налог да се са његовог рачуна скине више од 25.000 динара.

Ко је дужник Зоран Миладиновић и како су по извршном судском решењу његов ЈМБГ и датум рођења потпуно различити?

То се пита Нишлија Зоран Миладиновић коме је због наводног дуга "Обједињеној наплати" стигао налог од извршитеља. Уз све то и адреса је потпуно погрешна:

"Како је могуће да адвокат Обједињене наплате, да извршни судија и приватни извршитељ не виде нешто што се из авиона види. Онда ту своју аљкавост, непрофесионалност и своје неажурно понашање желе да пребаце на грађане."

Миладиновић је све ово објавио на друштвеним мрежама, па су надлежни у ЈКП "Обједињена наплата" одмах обуставили поступак.

"Игром случаја он има исто име и презиме као Зоран Миладиновић, који је извршни дужник и који је изгубио парницу против ЈКП Обједињена наплата", објаснио је Милош Николић. "Грешке које се на овај начин дешавају мере се у промилима, дакле изузетно су мале."

Миладиновић каже да је као бивши новинар и сада професор на факултету знао како да реагује. Међутим, пита се да ли би и остали грађани знали да се снађу са компикованом администрацијом:

"Обични људи не могу да ураде ништа. Једноставно, ако дођу код адвоката, већ им треба неколико стотина евра и то за ангажовање адвоката, за плаћање судских такси, за овере по општинама и за све остало."

Према речима Милоша Николића из "Обједињене наплате", то је један случај за годину дана:

"Имали смо сличан овакав случај пре отприлике две и по године, дакле изузетно мали проценат. Наши грађани уколико имају неку недоумицу, могу у било ком тренутку да додју код нас на службени разговор."

Зоран Миладиновић је због болести трогодишњег сина, прошле године, седам месеци провео са њим на лечењу у Немачкој. Каже да је по повратку у Србију нелогичне рачуне добио и за струју, мобилни телефон и кабловске услуге.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара