Александра Фелбаб - Дама са перлицама

Задатак васпитача је да, поред осталог, код деце од малена негују креативност. Али, чињеница је да се и њима , уз дечју машту, рађају неке нове идеје.

Васпитачица Александра Фелбаб, запослена у вртићу „Колибри" у Кикинди , поред рада с малишанима, почела је да прави некад популарне, а данас скоро заборављене крагне - огрлице.

Захваљујући сећањима на бакине рукотворине , Александрине крагне-огрлице, које карактеришу различити украси, а најчешће перлице, можда ће поново ући у моду.

„Још као мала девојчица имала сам крагну коју ми је бака исхеклала концем и она је управо личила на ове које ја сада правим. Али, разликују се по томе што су моје огрлице од тканине коју искројим, а затим на њих додајем перле раних облике, величина и боја, а по рубовима додајем траке од чипке или траке од сатена", каже Александра Фелбаб.

Александра крагне прави из хобија, код куће, и поклања их колегиницама и пријатељицама.

„Код ових огрлица-крагни, по мени, најзанимљивије је то што оне свакој обичној одевној комбинацији дају неку нову ноту, нови изглед, свечанији изглед", додаје Александра.

Александра Фелбаб размишља и о томе да њен хоби са перлицама прерасте  у нешто више, али у свим могућим комбинацијама она себе види, пре свега, као васпитача заљубљеног у рад са децом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи