Базен са бањском водом

У Врањској Бањи отворени су базен и балон сала који се загревају топлом водом са геотермалних извора. Мештани и гости моћи ће да је користе за одмор, спорт и рекреацију.

Затворени базен површине 100 квадратних метара, температура воде од 25 до 30 степени. Преко реке је постављен измењивач топлоте, изворишта геотермалне воде су температуре од 94 до 110 степени Целзијуса, и то се користи за загревање просторија.

"У ову подстаницу уграђена је најсавременија опрема и паметне пумпе које снабдевају електричном енергијом, а снабдевају се од измењивача, од топловодног канала, од самог изворишта", каже радник Негован Настасовић.

Две пумпе филтрирају и чисте воду, која константно кружи.

"Овде имамо калорифере, специјалне измењиваче за базенску воду, уграђене паметне пумпе за штедњу електричне енергије, и можемо да кажемо да је ово јако штедљив објекат, објашњава Ивица Миленковић", директор ЈП "Управа бање".

Јефтинији начин за загревање воде и објеката. У једној просторији базен, у другој балон сала за више спортова.

Председник Општине Врањска Бања Драган Сентић, каже да ће ангажовати 6 до 8 радника запослених у балон сали и затвореном базену:

"Радиће и два спасиоца, радници за одржавање свлачионице, хигијене уопште."

Објекат је уз реку Бањштицу, поред већ познатог импровизованог базена. У адаптирање просторија уложено је око 50 милиона динара.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи