Једанаестомесечном дечаку хитно потребна помоћ

Једанаестомесечни Стефан Стојковић из Вионице код Ивањице живи без бубрега, а терапију свакодневно прима у изузетно неусловној породичној кући. Тешкој материјалној ситуацији допринела је и повреда његовог оца Благоја који, због тога, више не може да ради. Шесточлана породица живи само од социјалне помоћи.

Благоје је остао инвалид приликом сече стабала у шуми. Због тешких повреда више није способан за рад.

"'После тога нико хтео није да ме зове да радим у шуми тако да сам остварио социјалну помоћ од које немам довољно средстава да живим, за децу", каже Стојковић,"прво за Стефана, много ми треба за његово лечење."

Од рођења, Стефан нема један бубрег. Други није у функцији, па му 24-годишња мајка Јелена свакодневно даје терапију код куће:

"Било ми је много тешко после операције, када су ми показивали како морам дам у дајем терапију. Мене је било страх да ли ће га то болети. Навикла сам се сад."

Стојковићи скромно живе. Имање није велико, имају само једну краву. На име социјалне помоћи ова шесточлана породица прима месечно нешто више од 17.000 динара.

"Некако се сналазимо, преживљавамо", каже Радоје Стојковић, "али како - то наша мука зна и наш труд."

За проблеме ове породице у ивањичкој локалној самоуправи нису знали, али су одмах понудили помоћ и са нама отишли до голијског села у коме живе Стојковићи.

"Прво да обезбедимо хигијенске услове, пакете хране, јер не смемо дозволити да ова деца прво немају основне елементе за живот, као што је чиста средина око њих, поготову због ситуације у којој се налази млађе дете Стефан", наглашава Момчило Митровић, заменик председника Општине Ивањица. "Затим не смемо дозволити да буду без хране и основних средстава. Морају бити обезбеђени са финансијске стране."

Стојковићима је драгоцена свака помоћ. Захваљујући племенитим људима, од јесенас имају купатило.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи