Редовно водоснабдевање у Смедеревској Паланци

У општини Смедеревска Паланка, после више од две деценије мештани имају редовно водоснабдевање. Иако је рачун ЈП Водоводи даље у блокади, запослени у том предузећу имају редовне плате, а побољшава се и наплата.

Већ двадесет дана мештани Смедеревске Паланке имају редовно водоснабдевање, али су и даље неповерљиви, јер како кажу, не сећају се више како изгледа имати воду све време.

Мештани по навици имају резерве воде у купатилу, радује их што више нема ноћних искључења, али брину због дотрајалих цеви.

Са куповином нове главне пумпе за воду у градском постројењу, која није замењена од постављања 1974. године, систем је нормализован, и проток воде је 110 литара у секунди што је оптимална количина за град.

"Претходно је рађено нужном методом са две пумпе које нису наменски биле предвиђене за такав систем рада, али са доласком нове пумпе, ми више намамо ноћних рестрикција", каже Горан Милић, руководилац за прераду и дистрибуцију воде, ЈП"Водовод и додаје: "Ми тренутно добијамо 55 литара у секунди из Трновча и уз додатак наших изворишта које имамо у Паланци, то је довољно".

Ревитализација изворишта воде Сингер, Булине воде и Рудине, тек предстоји, јер је за те бунаре купљено још шест потисних пумпи које би требало да се поставе до почетка летње сезоне.

„До сада је куповином главне пумпе и куповином 2 потисне пуме и куповином 6 пумпи за бунаре потрошено нешто око 5 милиона динара, оно што нас чека у наредном периоду, уз помоћ Владе, очекујем да крајем пролећа кренемо у санацију водоводне мреже која нам је рак рана у овом тренутку", каже Никола Вучен, председник принудног органа Смедеревске Паланке.

Водоводна мрежа у општини Смедеревска Паланка дуга је 105 километара, а највећи проблем јесте то што су цеви углавном од азбеста, па су пуцања честа и тако се губи готово 60 одсто протока воде.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво