Сарадња Крагујевца и Шведске

Од 2001. године Шведска је у Србији уложила 200 милиона евра, за ову годину планира да уложи 12 милиона - за цивилни сектор, синдикалне организације, заштиту животне средине.

Шведска подржава Србију на путу прикључења Европској унији, а међу важним пројектима је и сарадња са локалном самоуправом и синдикатима Крагујевца, речено је на пријему који је градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима приредио за директора шведске Агенције за међународни развој Ола Андерсона и представнике међународног центра "Улоф Палме". 

"Шведска финансира, нуди помоћ у обукама које се тичу родне равноправности и права запослених, зато шти мислимо", каже Ола Андерсон, директор шведске Агенције за међународни развој, "да су ти сектори веома битни да се реформишу на путу Србије ка Европској унији."

Крагујеваки синдикати од 2003. године сарађују са шведском Агенцијом за међународни развој, са локалном самоуправом реализују два пројекта из области заштите животне средине.

"Један је пројекат израда студије за систем  управљања отпадом за цео регион Шумадијског управног округа а други пројекат нешто на чему тренутно радимо са Министарством за заштиту животне средине а тиче се система за управљање отпадним водама", рекао је градоначелник Кагујевца Радомир Николић.  

У наредном периоду град Крагујевац очекује помоћ шведске Агенције за међународни развој и у реализацији пројеката преквалификације радника, јер предстоји рационализација запослених у Градској управи.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи