Спасилац са Западне Мораве

Један од кандидата за најплеминитији подвиг у 2017. години је Маријан Арсић из Вучака код Крушевца. Он је, ризикујући свој живот, прошлог лета из набујале Западне Мораве спасао Драгана Трипковића.

Наизглед безазлена младалачка игра умало да прерасте у трагедију. Маријан је присебно и храбро  запливао у вир дубине осам метара који је уз саму обалу Западне Мораве.

"Одједном сам пропао доле, повукла ме вода, камен, било је клизаво", описује тај догађај Драган Трипковић. "И после пет минута, не знам колико тачно, покушавао сам да изађем  и нисам успео." 

Маријан Арсић чуо је другове како вичу да се неко дави:

"Ја сам био са сином у води са друге стране. Оставио сам га код супруге и препливао воду која ме је избацила десетак метара ниже. Онда сам изашао на обалу, попео се горе, поново скочио и извукао Драгана на обалу."

Човеку у невољи - одмах помози, основно је правило понашања и васпитања породице Арсић у Вучаку. 

"Маријан је од малена помагао људима, најрадије деци а касније и одраслима", каже његов отац Славољуб. "Рано је научио да плива."

"Маријан ми је други син", каже Верица Трипковић из Кукљина. "Не раздвајам га од мог сина. Спасао ми је унуче, то једно унуче имам. Спасао ми живот."    

Двадесетогодишњи Драган Трипковић, који је рано остао без родитеља сматра да су му Арсићи фамилија а Маријан старији брат.

Ово није први пут да је Маријан спасао људски живот. Са осам година избавио је са дна Западне Мораве брата од тетке, а као шеснаестогодишњак спасао је, из морских таласа, човекa у Сутомору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи