Нововарошка "Слога" добила новог власника

Нова Варош је некад била општина позната по индустријској производњи, али је деведесетих година остала без скоро осам хиљада радних места. Данас има тек седам стотина индустријских радника, али се у тој општини надају да ће промена власништва у предузећу "Слога" оживети металску производњу.

Тешко је замислити да су из ових запуштених хала, у којима је радило 380 радника, аутоделови хидраулике и пнеуматике за теретна возила, аутобусе и тракторе, одлазили на тржишта широм Европе, а још теже да ће тај производни програм ускоро бити , не само обновљен, већ и проширен. Управо је то намера новог већинског власника, који је обећао да ће намирити и заостале дугове и плате.

"Ми смо дали налоге да се изврше пописи, да се то све прегледа шта и како да оспособимо кровове, да не кисне, да купимо део нових машина да вратимо то и пустимо у производњу за неких месец и по дана", каже Војко Пуриц, већински власник "Слоге а.д."

Слога сада броји педесетак запослених, углавном у производњи. Без обзира на квалификације, сви су ангажовани на уредјењу хала и ремонту машина, како би производња што пре почела.

"То је једина фирма која је била на потезу, металска фирма, од Пријепоља, рецимо, доле, до Чачка, да кажемо. Ако тих четрдесет шест радника покрене, са новим власником фирму, биће још ту запошљавања. За Нову Варош значи много-остајаће ту породице, остајаће омладина, они ће се ту запошљавати. Слога је увек била здрава фирма, само стицајем околности, десило се то што се десило,сад са новим газдом, да , ако то буде боље - видећемо.

Сви до једног су овде расположени људи, једва чекају почетак рада, значи, сви се домаћински односе према овој фирми,као да су код своје куће,рачунамо да ће ово да крене, да ће поново бити стара "Слога" што је некада била", кажу радници.

Квалитетом, и ценом својих производа, тврде да су још конкурентни на тржишту, најављују и нова запошјавања, до 100 радника, неопходни су им превасходно металостругари и бравари, а све је то и за Нову Варош охрабрење и знак да индустријска производња неће потпуно замрети у овом крају.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво