Пријем за најуспешније шабачке пољопривреднике

У организацији Одељења за пољопривреду града Шапца, у Дуњића кући, одржан је традиционални пријем за најуспешније произвођаче.

Прошле године реализовано је десет пројеката а поред копања дубинских бунара, захваљујући којима су подигнути нови засади воћа и поврћа на више од 500 хектара, набавке уматичених грла, вештачког осемењавања свиња и говеда, у 2018. град ће субвенционисати и цертификацију органске производње и мини-прерађивачке капацитете. 

"Приметили смо на тржишту да квалитетну органску производњу увек прати мала количина и велика цена. Због тога желимо да помогнемо нашим пољопривредним произвођачима", наглашава  Владимир Шпегар, начелник Одељења за пољопривреду града Шапца. "То је једна од новина за ову годину."

"Овакви скупови нам много значе, јер поред дружења, разговарамо и о сарадњи,  искуствима у производњи и плановима. Моја породица се бави козарством, имамо 120 коза на мужи и 50 у прирасту", каже Саша Јеремић из Маова. "Планирамо да проширимо производњу и да изградимо мини-млекару уз помоћ града Шапца."

Грујица Жунић из Заблаћа истиче да пољопривредници имају добру сарадњу са Одељењем за пољопривреду:

"Бавим се воћарством и овчарством. Ископао сам дубински бунар, добио сам подстицај за то. Поред оваца, сада имам и козе које сам добио  од Одељења за пољопривреду." 

"Ретко који град може да се похвали да се у његовом крају пољопривреда интензивно развија", нагласио је Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца. "У граду Шапцу смо већ годинама издвајали значајна средства из буџета као подстицај пољопривредној производњи."

Костадиновић верује да је то помогло да произвођачи из шабачког краја постану лидери у производњи воћа, поврћа, млека, меса и квалитетног меда. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво