Колега какав се може пожелети

Пензионисање Благоја Ђекића, монтажера ваљевског дописништва РТС-а, за његове колеге у Ваљеву значи да, у свакодневном раду, остају без одговорног, поузданог и пожртвованог члана екипе.

Ретки су професионалаци у телевизији који су, као Благоје Ђекић, толико били посвећени свом послу. Најпре сниматељском, који је за њега животни позив.

"Ја сам имао среће да спојим лепо и корисно", истиче Благоје. "Рад са камером ме је увек испуњавао. Снимање је веома креативан посао. А када сам почео да се бавим монтажом стекао сам нова искуства и нову корисну вештину.Ипак, највећа љубав у телевизијском послу је камера."

Ђелов рад са камером донео је бројне похвале и признања за прилоге и емисије ваљевског Дописништва.

Према речима Радована Лазаревића, уредника Дописништва РТС-а у Ваљеву, ненаметљив, радознао и упоран, Благоје је пре петнаест година, уз сниматељски рад, научио и монтажу а неретко је био и репортер на терену.

Због организационих потреба Телевизије и ваљевског Дописништва, посебно у хитним ситуацијама, увек је био на располагању. Његова свестраност у послу често је била једино решење у разним приликама.

"У тиму, он је колегама најчешће ослонац, односно човек који својом пожртвованошћу најбрже проналази кључ за решење бројних техничких проблема, а ми их у овом послу имамо свакодневно", истакла је новинарка Слађана Васиљевић.

Сниматељ Драган Ракић каже да је током вишедеценијског рада у дописништву "лако, брзо и поуздано савладавао нове технологије, системе и формате". 

Увек пожељан од колега за сарадњу, Благоје Ђекић је својим приступом у телевизији већ трасирао савремени концепт рада који подразумева познавање свих сегмената телевизијског посла.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво