Белоцркванске мажореткиње без конкуренције

КУД "Белоцркванске мажореткиње" постоји пет година. Једно од ретких друштава те врсте код нас, учешћем на бројним такмичењима, допринело је и популаризацији свог места у Србији и у Европи.

Oвај, у Србији не баш популаран плес, на најбољи начин промовишу белоцркванске мажореткиње које годишње учествују на 40 манифестација и бележе одличне резултате на


"Ово је нешто ново што се отоворило у Белој Цркви и уопште у Србији и хтела сам да се опробам у неким новим водама тако да ме то баш занимало и ето остала сам међу овим дивним цурама"m kaže Zorana Radišić, članica Mažoret tima.

"Мажуро плес волим јер могу да вежбам и да се дружим са новим другарицама и да стичем нова пријатељства", objašњава Анђела Стојковић, чланица Мажорет тима.

У Србији већ три године немају праву конкуренцију, а Европа је препознала њихов квалитет и наградила их на европским шампионатима са 2 златне , 2 средбрне и 2 бронзане медаље.Успех није изостао, између осталог, И зато што белоцркванке уче од најбољих- наиме тренер им је Петра Франовић, чланица професионалног хрватског мажорет тима који је тренутно најбољи у Европи

„Ја сам јако задовољна, као прво овде се осећам као код куће, ту су ме лепо угостили и лепо ми је радит овдје, ове девојчице су јако занитерсоване и пуно се труде, никад им ништа није тешко, ми имамо и по 6 ста и тренинга на дан кад сам ја овде и уз сав тај труд оне и напредују и то се види и по резултатима", каже Петра Фановић, тренер.

И док је у Хрватској прилично популаран,у Србији људи баш нису упознати са мажуро плесом , па чак ни велики градови попут Београда и Новог Сада немају мажорет тимове.

"У Србији ради једно 5 клубова, а од тих 5 активна су 3 да кажемо значи која су стварно у рангу са нашим квалитетима и који су са нама у европском савезу, тако да у Србији је то још увек на не баш завидном нивоу али радимо на томе да се то прошири"; додаје Дејан Ђурић, председник КУД-а „Белоцркванске мажореткиње".

Србија би ове године требало да по први пут буде домаћин Европског такмичења у мажуро плесу, а све у циљу промовисања и већег интересовања девојчица за овај захтеван али занимљив плес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво