Отворен рачун за помоћ у обнови Прве крагујевачке гимназије

У пожару, који је подметнут у Првој крагујевачкој гимназији, потпуно су уништене четири канцеларије и једна учионица. Штета је - како су рекли у тој школи - непроцењива: изгореле су вредне слике, књиге из библиотекарског фонда и вредни предмети.

Прва крагујевачка гимназија је под заштитом државе као споменик културе. Велика школа у тадашњој престоници Србије почела је са радом у новембру 1833. године, са 34 ученика и једним професором. Две године касније, 1835. године, школа је званично названа гимназијом.

Од 1887. године школа је смештена у зграду у којој се и сада налази. Пројекат је урађен у Бечу, а изградња је трајала од 1884. до 1888. Столарија је и даље из тог периода, а изграђена је у једној бечкој радионици.

Наменски рачуни за уплату донација за помоћ у обнови Прве крагујевачке гимназије.

Девизни рачун: Прва крагујевачка гимназија - донације
840-0000000474790-09

Динарски рачун: Прва крагујевачка гимназија 
840-0000007117760-40 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи