Породица Дрљача у новом дому

Самохранa мајка која је са четворо деце живела у изнајмљеним просторијама у Врању добила је кућу. Новац су обезбедили донатори, преко Фондације "Ана и Владе Дивац".

Нашу екипу и представника Фондације "Ана и Владе Дивац" дочекала је Радмила Дрљача у свом новом дому. Са четворо деце уселила се недавно. Кућа има три собе, купатило, кухињу.

"Напокон наш кров над главом, пресрећна сам", каже Радмила Дрљача. "Речи захвалности свима који су нам помогли да дођемо до нашег циља. Јесте да ово траје негде од 2012. године, али напокон сад смо у нашој кући. Била је велика борба и успели смо у тој борби."

Уочи дочека 2014. године упознали смо Дражена, Клаудију, Дијану и Немању. Сада нису желели пред камере. Мајка Радмила је избеглица и жртва породичног насиља. Са децом је живела у изнајмљеним становима више од шест година. Овде су стекли пријатеље, кумове.

 "Упознали смо се и закумили, ми смо кумови њима, крстили смо децу. Ја њима помажем колико могу, што могу", рекао је Предраг Фуруновић.

Помогли су и бројни донатори да петочлана породица добије дом. За неколико месеци преко фондације "Ана и Владе Дивац" прикупљен је новац за куповину куће. Фондација је током прошле године обновила или купила куће за 13 породица. 

"Око 44 хиљаде људи је помогнуто у различитим акцијама, у нашим пројектима. Што пакети хране, што пакетићи генерално за децу, пакети одеће, акција за мигранте", наводи Миљана Керчу из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Породица Дрљача живи од 25 хиљада динара месечно, дечјег додатка и социјалне помоћи. Многи хумани људи су им помагали, и даље помажу, доносе делове намештаја, гардеробу.

 



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво