Орден за француског хуманитарца Арноа Гујона

Арно Гујон, аутор књиге "Сви моји путеви воде ка Србији", за свој хуманитарни рад и љубав коју је показао према српском народу на Косову и Метохији добио највеће одликовање Епархије шабачке.

Вођен идејом да све зависи од малих корака које чинимо свакога дана, француски хуманитарац Арно Гујон, представио је у Шабачкој гимназији своју књигу "Сви моји путеви воде ка Србији". Том приликом, епископ шабачки Лаврентије уручио му је, због велике љубави према српском народу на Косову и Метохији и хуманираног рада, Орден Светог владике Николаја.

"Овај орден ми много значи", рекао је француски хуманитарац. "То је највиши орден Епархије шабачке, нисам знао да ћу га добити данас, велика ми је част, то је уједно и велика одговорност, зато што сада морамо да радимо још више и још боље за добробит деце и социјално угрожених породица са Косова и Метохије. Драго ми је да видим да не само Епархија рашко-призренска већ и епархије у Србији препознају наш рад и наше залагање." 

Од сна и жеље до 43 конвоја помоћи прошло је четрнаест година.

"Велики европски хуманитарац и пацифиста, написао је најлепшу књигу коју сам у животу прочитао, са сузама и великим емоцијама", истиче др Љубомир Ранковић, протођакон. "Данас је добио највеће одликовање наше епархије, Орден Светог владике Николаја."

Посебна је радост примити таквог госта, рекла је Маријана Исаковић, директорка Шабачке гимназије, "посебно што наш гост носи поруку мира, солидарности и љубави, коју треба да чују сви млади људи". 

Тираж од 13.000 примерака књиге "Сви моји путеви воде ка Србији" Епархија шабачка поклонила је ученицима средњих школа и њиховим професорима.

број коментара 0 Пошаљи коментар