Ђаци из Западног Мојстира у новој школи

У Западном Мојстиру код Тутина изграђена је нова школа уз помоћ локалне самоуправе и донација развојног програма Европски прогрес.

Уместо у старој, оронулој школиу Западном Мојстиру, двадесет петоро ученика од почетка другог полугодишта наставу похађа у новој, савремено опремљеној згради.

Ђаци кажу да су учионице прокишњавале, и да им је било хладно. Нова школска зграда површине 200 квадратних метара има уређено двориште и спортске терене. У саставу школе су предшколско одељење и шамбуланта. 

"Надамо се да ћемо постизати све боље резултате", наглашава учитељ Шемсо Садиковић. "Данас је због епидемије грипа много мање ученика дошло."

Четворогодишња школа у Западном Мојстиру је четврто истурено одељење матичне школе "Алекса Ђилас Бећо" у селима тутинске општине.

"За Западни Мојстир, који има 85 домаћинстава, то значи опстанак на овим просторима, јер ако се гаси школа, гаси се и село", наглашава директор школе Јусуф Демић.

Школа у Западном Мојстиру налази се на хиљаду метара надморске висине.

"Ми имамо срећу, као општина, да имамо највећи наталитет у Србији и да су нам школе потребне у селима", каже Кенан Хот, председник Општине Тутин. "Чинимо све да ти људи и преко других инфраструктурних пројеката остану на селима."

Изградња школе коштала је више од 150 хиљада евра. Средства су обезбедили Европска унија, Влада Швајцарске и Општина Тутин.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи