Украси из "Невена" у панчевачким домовима

Украси и аранжмани, које су израдили корисници Дневног боравка "Невен" у Панчеву могу се купити на изложби радова по симболичној цени. Новац од продаје искористиће се на пролеће за заједнички излет.

Већ 10 година седамдесет осморо ученика и корисника дома "Невен", уз малу помоћ запослених, крај године обележавају новогодишњом изложбом  ручних радова. Они од папира, сувог грања, лишћа и свега што пронађу у окружењу праве различите предмете које по симболичним ценама продају својим суграђанима.

Није било тешко, каже Кристина Жолнај: "Правили смо јелке, венчиће, подметаче и још много тога. Све ми се ово много свидело."

Радна окупациона терапија за ову децу значи много, истиче терапеуткиња Горица Спасић:

"Углавном су веома напети и нервозни, јер имају проблема са здрављем, а током оваквог рада у којем уживају они се и релаксирају."

Најмлађи корисници Дома су предшколског узраста, а најстарији има 45 година, али то им није сметало да сви заједно, уз помоћ запослених, маштовито и са много љубави направе различите предмете који ће украшавати домове бројних Панчеваца, каже Јованка Томић, координаторка  Дневног боравка "Невен":

"За децу ова акција значи радост дељења за новогодишње празнике, они уживају у свему томе и радују се што својим суграђанима могу да поделе то што су направили. Срећни су и што имају прилику да докажу да су вредни поштовања, јер су способни да направе нешто што ће се и другима допасти."

Продајна изложба је хуманитарног карактера и новац од продаје украса искористиће се на пролеће за одлазак на излет, јер корисницима клуба "Невен" дружење и боравак у природи много значе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи