Адвокат у 93. години

Иако је у пензији, бивши председник суда у Куршумлији Милош Гашић у 93. години и даље ради као адвокат. Тренутно има стотинак клијената и у Адвокатској комори кажу да је најстарији адвокат у Србији.

Милош Гашић из Куршумлије за собом има седам деценија рада и више од десет хиљада клијената. Адвокатуром је почео да се бави након одласка у пензију.

"Оно чиме сам посебно задовољан то је да за ових двадесет пет година колико сам адвокат ниједно рочиште нисам пропустио пред судом, а да буде страна оштећена", каже Гашић. "Ниједан рок нисам пропустио а да не уложим жалбу, а када за то има потребе."

Иако у Куршумлији ради десет адвоката, године су предност што и за Милоша има много посла.

"Оволике године адвокат, искуство, знање и сигурност, то је то", истиче Добрица Живанчевић, клијент из Куршумлије. "Друго је наш човек, то све говори да ми у њега имамо поверење."

Љубо Ђокић, клијент из Мачковца, каже да се одлучио за њега зато што је он прави адвокат, " што тражи правду и хоће да помогне, оно како правда налаже и право".

"Суд гледа закон и доказе, а добро, сигурно да према мени као човеку имају мало бољи однос, а не и према пресудама, ту гледају доказе и чињенице", каже Гашић.

Три генерације породице Гашић баве се адвокатуром. Два сина и унук кренули су Милошевим стопама. Пред њима је тежак задатак да оправдају поверење које је Милош стекао.

"Људи знају да су на правом месту када се обрате њему и због једног поштеног става према тим клијентима и има довољно знања", каже његов син Драган. "Он и дан данас чита и прати све оне промене које се дешавају у законодавству."

Милош памти време када је Куршумлија имала само два адвоката. Данас када их је пет пута више, не плаши се конкуренције јер верује да ће уз знање и предан рад за њега бити посла, како каже, и кад наврши стоту.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи