Нови клавири за Дечји хор "Лира"

После објављивања наше приче, дечији хор "Лира" из ОШ "Мића Станојловић" из Коцељеве, који пева на десет језика, добио је три клавира.

Звонки гласови "Лире" и дечији осмеси освојили су срца наших гледалаца и у далекој Канади. Одушевљен њиховом песмом и заједништвом, новац за нови клавир, који је сакупио са кумовима и пријатељима, послао им је Љубинко Николић из Торонта, и тако у ову учионицу унео велику радост и пре Нове године.

"Ми ћемо боље певати уз њега, били смо пресрећни кад смо чули. Има много добрих људи, веровала сам да ће се труд исплатити. Мислим да се снови остварују, пошто смо за кратко време остварили са", кажу најмлађи чланови хора.


У хору пева око 60 талентованих основаца Коцељеве и нико не похадја музичку школу, а то је добротвора, како нам је рекао у телефонском разговору, додатно мотивисало.

"Сви су срећни и задовољни, деца имају клавир уз који певају, наставник на чему да свира а нама је срце пуно кад учинимо добро дело. Волео бих да додјем и упознам ту децу и можда неешто и отпевамо заједно", каже Љубинко Николић из Торонта.

Осим овог, хор Лира добио је клавир из дома једне београдске породице која је желела да остане анонимна, а ускоро стиже још један, чиме су створени услови да Коцељева ускоро добије издвојено одељења музичке школе из Шапца. Сада је на потезу локална самоуправа.

"Заиста нисам могао да верујем да ћемо кроз две до три недеље остварити сан да поспешимо наставу. Захваљујући сјајним људима у нашој дијаспори у Канади и наравно, дивној породици из Београда2, додаје Иван Марковић, диригент хора "Лира".

Нови услови, Нова година и нове дечије жеље.

број коментара 0 пошаљи коментар