Кличевачке тројке прославиле пунолетство

Пре петнаест година емитовали смо причу Дописништва РТС-а из Пожаревца о тројкама из Кличевца код Пожаревца. Тада трогодишњаци Јована, Александар и Милош, данас су напунили осамнаест година. Породица Пантић сада живи у Пожаревцу а после петнаест година наша екипа забележила је троструку прославу пунолетства кличевачких тројки.

Јовану, Милоша и Александра снимили смо пре петнаест година у Кличевцу код Пожаревца. Тада су били прве и једине тројке у овом селу. То су до данас и остали. Али више нису мали немирци. Угасили су осамнаест свећица на рођенданској торти.

Кажу да је лепо бити пунолетан, али да је још лепше бити дете. Александар додаје да су се увек разликовали:

"Родитељи су нам куповали исту гардеробу, а увек смо хтели различито да носимо. Сад свако има свој стил и уопште нисмо слични."

Кад су се родили, били су највеће бебе те године у београдској Гинеколошко-акушерској клиници. Да ће бити тројке предосетио је њихов кум Новица Стојановић:

"Рекао сам: дабогда да се роде тројке и да крстим догодине тројке. И десило се да после годину дана, односно девет месеци буде."

Ретко се у Стигу деси трострука прослава пунолетства. У овом богатом крају рађају се углавном синови јединци, да се имање не би делило. Ипак, за родитеље кличевачких тројки, Новицу и Владанку Пантић, њихова деца су највеће богатство.

"Они су већ порасли, постали су заиста добра деца", кажее отац Новица Пантић. "Претходно сећам се да је питање било коме сам мало више привржен или ко је немирнији. Сад је већ таква ситуација да опет не може да се одреди коме бих дао приоритет од деце. Сви су драги нама, наравно."

"Славимо живот, славимо радост што имамо њих троје и што су одрасли, а хвала Богу после и друге ствари да славимо", додаје мајка Владанка.

Породица Пантић више не живи у Кличевцу. Преселила се у Пожаревац. Као и родитељи, правници, и млади Пантићи највероватније ће кренути истим путем. А у Кличевцу, селу чији је највећи број становника у иностранству, како ствари стоје, још дуго ће се чекати на неке нове тројке.

 

број коментара 0 пошаљи коментар