Мобилни телефон као наставно средство

У многим школама забрањено је ношење мобилних телефона, пре свега због евентуалних злоупотреба. Желећи да поспеши децу да телефон користе у праве сврхе, наставник географије Драган Николић из Пирота, заједно са својим колегама, осмислио је корисну апликацију.

Овим специфичним водичем за ђаке, преко мобилних телефона, односно QР кодова, долази се до свих сајтова о значајним установама и местима у Пироту. Мобилни телефон у овом случају постаје наставно средство, а ђацима пружа могућност да лакше савладају градиво.

"Ова апликација нам омогућава да лако одемо до неког сајта или видеа на ју тјубу помоћу QР кода", каже Павле Златановић, ученик ОШ "Осми септембар".

"Много је боље овако напољу него у учионици зато што се брже учи и забавније је", каже Милица Ђорђевић, ученица ОШ "Осми септембар".

"Не морамо да играмо само игрице на телефону, можемо нешто и да научимо од QР кода и да се забавимо", каже Млађан Стојчев, ученик ОШ "Осми септембар".

Овакав приступ настави омогућава не само да се час одржи на отвореном, већ и да у њему учествују сви ђаци и наставници неколико предмета.

"Овај мулти дисциплинарни приступ има задатак да унапреди наставу. Деца воле, желе и велики су подстрех наставницима и професорима да припремају иновативне програме и апликације којима ће настава бити боља и осавремењена", каже Драган Николић, наставник географије.

"Они и овако доста времена проводе за рачунаром последњих неколико година и деценија тако да ово њихово време проведено за рачунарима морамо да искористимо и у нашу сврху", каже Горан Антонијевић, наставник математике.

Овај пројекат удружења просветних радника "Логос" из Пирота подржале су локална самоуправа и туристичка организација. Идеја је да се он користи у настави неколико предмета, али и да помогне развој туризма.број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 23. дец 2017, 09:35) - vesna [нерегистровани]

lepa ideja

Lepa ideja da se unapredi nastava i da se mobilni telefoni koriste da bi se nesto novo saznalo i naucilo.

(петак, 22. дец 2017, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

Више интересантних садржаја у школама. Може ли то ?

Често чујемо да је деци досадно у школама, да пуно слободног времена проводе на интернету, да се не улаже у школе, ...па штрајкови, .., па плате просветним радницима... Има ли краја. Хајде наставници. Покажите да има наде за образовање.