Мобилни телефон као наставно средство

У многим школама забрањено је ношење мобилних телефона, пре свега због евентуалних злоупотреба. Желећи да поспеши децу да телефон користе у праве сврхе, наставник географије Драган Николић из Пирота, заједно са својим колегама, осмислио је корисну апликацију.

Овим специфичним водичем за ђаке, преко мобилних телефона, односно QР кодова, долази се до свих сајтова о значајним установама и местима у Пироту. Мобилни телефон у овом случају постаје наставно средство, а ђацима пружа могућност да лакше савладају градиво.

"Ова апликација нам омогућава да лако одемо до неког сајта или видеа на ју тјубу помоћу QР кода", каже Павле Златановић, ученик ОШ "Осми септембар".

"Много је боље овако напољу него у учионици зато што се брже учи и забавније је", каже Милица Ђорђевић, ученица ОШ "Осми септембар".

"Не морамо да играмо само игрице на телефону, можемо нешто и да научимо од QР кода и да се забавимо", каже Млађан Стојчев, ученик ОШ "Осми септембар".

Овакав приступ настави омогућава не само да се час одржи на отвореном, већ и да у њему учествују сви ђаци и наставници неколико предмета.

"Овај мулти дисциплинарни приступ има задатак да унапреди наставу. Деца воле, желе и велики су подстрех наставницима и професорима да припремају иновативне програме и апликације којима ће настава бити боља и осавремењена", каже Драган Николић, наставник географије.

"Они и овако доста времена проводе за рачунаром последњих неколико година и деценија тако да ово њихово време проведено за рачунарима морамо да искористимо и у нашу сврху", каже Горан Антонијевић, наставник математике.

Овај пројекат удружења просветних радника "Логос" из Пирота подржале су локална самоуправа и туристичка организација. Идеја је да се он користи у настави неколико предмета, али и да помогне развој туризма.







Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво