Школа помаже породици са шесторо деце у Црној Трави

Породице са више деце права су реткост у Црној Трави. Јединој, која их има шесторо, читаве године помажу ђаци некада грађевинске, данас Техничке школе у том месту, организујући хуманитарне базаре и акције.

Деценијама је Црна Трава жудела за оваквом сликом. Породица Николић овде је дошла из Зрењанина пре три године, са четворо деце. Најмлађи, Кристина и Лазар су Црнотравци.

"На моју одговорност решила сам да наговорим супруга да се вратимо одакле је он. Он је из Црне Траве?. Да. Јесте се покајали, ево после три године? Не, нисам", каже Сања Николић, мајка шесторо деце.

Донели су радост селу Брод где су створили себи дом. Још више Основној школи "Александар Стојановић" са свега тридесет ђака.

"Сви се слажемо, дружимо се. А реци ми је и ти напорно да путујеш? Па, не", каже Александра Николић, ученица петог разреда.

"Ви сте једини ђаци из Брода? Да. У Броду више нема деце, само ти твоје сестре и браћа? Да", каже Сара Николић, ученица трећег разреда.

Дечији додатак и оно што супруг донесе радећи на градјевини често није довољно. Основне животне намирнице, пелене, на поклон од ученика Техничке школе.Ту су из целе Србије, најмање је Црнотраваца. Зрели и хумани знају да овде од дечијег осмеха ништа није вредније.

"Сакупили смо новац и купили смо потрепштине за децу и за целу породицу пошто је то вишечлана породица и данас смо решили то да им дамо и да бисмо увеличали тај догађај организујемо и представу", каже Катарина Славковић, председница Ђачког парламента Техничке школе у Црној Трави.

"Никада ништа нисмо од никог тражили стварно им хвала што су се сетили уопште", каже Сања Николић.

Уместо у давно опустелој школи, врева у некадашњем учитељском стану. Кров над главом обезбедила им је директорка основне школе, а средњошколци даривали празничну радост која за њих никада није била слађа.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи