Мештани церских села чекају бетонске бандере

За добробит домаћинства важно је да има ко да га обрађује, али и да има основне услове за живот на селу. Мештани засеока Баир у селу Трбосиље на Церу кажу да имају подмладак на имањима, али им је струја проблем да газдинства опстану. Очекују да дотрајале бандере и жице ускоро буду замењене.

Да није подупирача, кочића, жице и секире не би ни струје било. Бандера је трула и пукла одавно, морамо да је осигурамо. Кад год се жице умрсе село је у мраку, кажу у засеоку Трбосиља.

"Кад год дуне ветар, мало већа киша кад удари прва ми немамо струје, већином сваких неколико дана", каже Александар Јовановић из Трбосиља.

"Ништа нам не ради све што имамо електрично, воду из бунара не користим по дан два кад нема струје", каже Негосава Павловић из Трбосиља.

Кварови се тврде мештани решавају појединачно али не и трајно. Електро мрежа је реконструисана на два и по километра у Трбосиљу али не и у три засеока. Жице раздвојене гумом и даље чекају.

"Каже доћемо сутра прекосутра да наместимо конзолу ту, нису ни долазили, тако стоји, кад ћу доћи шта ћу, кад пукну жице ил неко награба тако ће и бити", каже Срећко Павловић из Трбосиља.

Револт мештана утолико већи што уз криве дрвене стоје и бетонске бандере, постављене пре више од десет година.

"Наше је било рад, и они су убацили, дванаест година, рекли су да ће доћи за једно две године, за годину дана мора бити нова линија поред пута, они неће да оправе ни ову стару, ја морам да плаћам редовно а они неће да додју да оправе линију", каже Брана Јовановић из Трбосиља.

"Сваке године смо писали захтев електродистрибуцији, углавном је то био одговор да раде по предвидјеном плану и програму", каже Милинко Филиповић, председник Месне заједнице Трбосиље.

А по плану у електропривреди Србије кажу да су у Трбосиљу уградили 99 стубова, урадили нову трафостаницу и заменили 31 стуб на нисконапонској мрежи. У четири општине лозничког краја реконструисана су 52 километра, а инвестира се и ради и даље одговарају надлежни. Мештани Трбосиља се надају.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво