Пет година Центра за вантелесну оплодњу у Ваљеву

Центар за вантелесну оплодњу у Ваљеву обележава први јубилеј, пет година постојања и успешног рада. До сада је рођено 286 беба зачетих у ваљевској лабораторији, које живе и ван граница Србије.

Радост у породице Јовић и Јешић из Ваљева стигла је у фебруару ове године, када се родила Калина, беба из епрувете. Весна Јовић на потомство је чекала седам година.

"Човек треба да буде упоран и јак да не одустаје. Ја и даље мислим и причам о томе и коме год могу да помогнем, јер знам шта сам ја прошла", каже Весна Јовић, Калинина мама.

У ваљевском Центру за вантелесну оплодњу за Весну је трећи покушај био успешан. А трећи покушај вантелесне оплодње финансира Град Ваљево.

"Кад је она у наручју, значи, ја све остале обавезе заборавим, просто, просто сам само фокусирана на њу. Она је овако, она нам је заиста свима центар света", каже Љиљана Јешић, Калинина бака.

За пет године постојања родило се 286 беба зачетих у ваљевском Центру за вантелесну оплодњу, 144 девојчице и 142 дечака. Ваљевске бебе из епрувете живе широм Србије, а по једна је у Америци, Швајцарској, Словенији.

Једна беба зачета у ваљевској лабораторији требало би ускоро да се роди у далекој Аустралији.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара