Нова запошљавања у млекари "Маестро" из Сакула

Млекара "Маестро" из Сакула је социјано одговорно предузеће које запошљава 46 људи, углавном са подручја општине Опово, а овде стално запослење имају и две особе са инвалидитетом. За следећу годину проширењем производње планира се запошљавање још десет нових радника, што је за једно село веома значајно.

Сваког дана из Сакула млечни производи одлазе у велике домаће маркете, али и на тржишта у Македонији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, а од прошле године и купци у Русији могу да се увере у њихов квалитет.

У млекари четрдесетшесторо радника дневно обради и до 50.000 литара млека и млечних протеина од којих се прави 12 различитих врста млечних производа.

"За мене овај посао представља лепу будућност и задовољна сам, јер радим у струци, што је у данашње време привилегија. Радим у колективу где се, уз стандардну производњу, бавимо и стварањем нових производа што је за све нас и велики изазов", каже Јасмина Дајлић, технолог у млекари "Маестро"-Сакуле.

У млекари поред тога што су локал-патриотски оријентисани и запошљавају углавном људе из села и ближе околине, брину и о социјално рањивим групама и тако овде своје радно место имају и две особе са инвалидитетом.

"Тешко је снаћи се у ово време и много ми значи што се оваква фабрика налази у Сакулама. Као инвалидно лице имам приходе и то је најбитније, јер ми је егзистенција обезбеђена", каже  Виолета Дајлић, радница у млекари "Маестро".

У млекари производња се не прекида, иако су у току и велики грађевински радови. До краја фебруара следеће године овде ће завршити проширење складишног простора и хладњаче, а инвестираће и у нове машине.

"Тренутно инвестирамо и у производне капацитете и у објекте за складиштење и вредност инвестициај је пола милиона евра. Та наша одлука за улагањем најбоље показује да се променила пословна и привредна клима и из тог разлога и улажемо овде", каже Драгомир Николић, директор млекаре "Маестро"-Сакуле.

"Основни постулат нашег лаокалног парламента је стварање амбијента за привредни развој и стварање нових радних места, не само кроз гринфилд инвестиције,већ и отварањем нових фабрика,а већ постојећим привредницима омогућићемо још боље услове за привређивање, а све у циљу запошљавања што већг броја нових људи у нашој општини", каже Зоран Тасић, председник општине Опово.

У млекари планирају да следеће године прошире производњу и да запосле 10 нових радника што би требало да допринесе још разноврснијој и квалитетнијој понуди, јер домаће и инострано тржиште постаје све избирљивије.




Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара